Poradna Elegant BT 310A

Autor: | Vloženo: 28.12.2011 000 13:22 | Témata: Poradna Elegant BT 310A

Zapnutí a nefunkčnost

Dostali jsme již použitý vařič, ale bez jakéhokoliv návodu. nemáme žádnou skušenost s indukčními. když ho zapneme, tak na displeji bliká EO. nereaguje to na žádné tlačítko kromě Power. chci se zeptat, jestli to není nějaká porucha, či jen naše neschopnost :-) případně poraďte jak to vyřešit ;-) děkuji za radu

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    28. prosince 2011

    Normální stav: po připojení do zásuvky krátce pípne, krátce se zobrazí na displejích "8.8.8." a pak už svítí jen kontrolky nad tlačítky/vypínači jednotlivých ploten. Po zapnutí plotny - pípnutí, začne běžet ventilátor a na displeji zapnuté plotny se objeví základní stupeň ohřevu = 5. Stiskem tl. "temp" se zobrazení teploty přepne na °C, tl. + a - si nastavíte teplotu (po 20°C). Tl. "heating" zobrazuje stupně-úrovně ohřevu, tl. "temp" teplotu v °C".
    Pokud není na plotně nádobí z feromagnetického materiálu nebo vůbec nic, vařič na to několikerým pípnutím upozorní, a poté se sám vypne - cca 1 min. "EO" se mi tam také někdy zobrazí, ale momentálně nevím v jaké souvislosti - možná když je vařič ohřátý a sejmu hrnec, tolik to nesleduji, ale zatím funguje bez problémů.
    Pozor - nerezové nádobí samo o sobě tam nefunguje - musí být určeno pro indukci, stačí i obyčejné smaltované nádobí, ale pozor na smaltované nebo jinak barevně upravené hliníkové nádobí - taktéž pro indukci (bez speciální úpravy) nepoužitelné. Nádobí pro indukci zjistíte magnetem - magnet musí ke dnu nádoby "přiskočit".
    Hlavní zásada při vaření na indukci a za použití vhodného nádobí - napřed položíme hrnec, a teprve pak zapínáme.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (6)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.